Myyjäispäivän menoa

28.11.2021

Kaivuri kiinnosti ja vierailla oli teeman mukainen nutun väri.

Myyjäispäivän kylän monipuolinen ohjelma tarjosi tietoa ja ajanvietettä uteliaille pitkin kylää. Kostekolla päivystivät Kirsi ja Jampe ja vierailijoita kertyi parisen tusinaa. Esittelyjen ohessa oli aikaa lennättää RC-lennokkia ja ottaa uusia ilmakuvia kosteikkotyömaasta.

Pentintorpalla riitti vierailijoita yhtenään. Yhtä mahdollista asukasta kutkuttelee kuulemma kovasti lyödä lukkoon torpan asukkuus. Asukkaita ei siis vielä ole alettu etsiä, mutta eipä hyville ja pitkämielisille asukkaille sanota ei. Pauli ja Marjatta saivat puhua aiheesta niin paljon minkä ehtivät.

Koululla Annen vieraana kävi taulujen ja historiakoosteen katsojia yhtenä pötkönä. Ikkunoihin laitetut kyntteliköt ilahduttivat. Nyt ei koulu näytä muuttuneen, kun iltaisin loistaa ikkunoista valot. Piha on siistimmässä kunnossa kuin vuosiin ja graniittipaasien päälle on tuotu jäälyhtyjä.

Myyjäisten myyntipaikat menivät käytännössä kaikki. Outoa oli ilman koululaisia, mutta Elina sentään myi jätskivaunusta riisipuuroa Luopioisten koululaisten retkikassan kartuttamiseksi. Joten tyystin ilman koululaisten puurotarjoilua ei jääty. Tiernapoikien paluusta on ollut puhe, mutta ehkä sitten ensi vuonna kun yleisötilaoisuuksissa lauleskelu lienee taas turvallista.

RC-lennokki tarvitsee vähän lihasvoimaa lentoon lähtöön toisin kuin dronet. Rautajärvellä oli yksi Suomen ensimmäisiä droneja, sillä kartanon isäntä Jampe on harrastanut akkukäyttöisiä lennokkeja 2000-luvun alusta saakka.
Kosteikko oli ehtinyt jäätyä jo ihmistä kannattelevaksi. Jäätaidetta oli näkyvissä salaojaputkien päiden kohdilla. Kovasti on vettä liikkeellä kosteikossa.
Vähän juoulutunnelmia päivän päätteeksi Kaukosesta.