Pilottitorpan sisätilojen ilme muotoutuu

6.2.2022

Keittiön kaappien takainen seinä pirttiin tuli Pentinmäen torpan vanhoista sisäkatoista.
Nyt keittiön seiniksi päätyneiden sisäkattojen irrotuspuuhia Pentienmäestä viime vuoden maaliskuun lopulla. Näistä saadaan vielä vaikka mitä.

Aina viime vuoden Pentinmäen talon purkutalkoista saakka ollaan jännityksellä odotettu, että millaisia tulee uudelleen rakennetun Pentintorpan huoneista. Nyt on ensimmäiset silmäykset käsillä, kun sisätilojen elementit saavat paikkansa. Ensin tuli lattia, sitten väliseinä asuntojen väliin, sitten seinät saivat uuden piilupinnan, sitten ikkunat vuosilautoineen ja nyt loput uudet sisäseinät, uunit, keittiö ja vaikka mitä. Vauhti kiihtyy loppua kohden ja valmista tulee. 

Uudet tulisijat pirteissä. Hiukan pienempää mallia kuin alkuperäinen Pentinmäen torpassa, mutta näitä onkin tällä kertaa kaksi; yksi kumpaankin pirttiin.

On hienoa päästä vertaamaan puretuista taloista lainattuja elementtejä ja tilajärjestystä uudessa ja vanhassa. Onneksemme projektia on kuvattu runsaasti.

Vanha pönttöuuni samassa paikkaa alkuperäisessä vuosi sitten. Tiilistä kokonaiset otettiin talteen ja luukut, mutta muu meni metallinkeräykseen ja täyttömaaksi.
Valkeaa kattoa ja ikkunoiden ja ovien pieliä ja parisataa vuotiasta hirttä. Niin nättiä pintaa. Kuvan nappasi Parikan Outi juttureissullaan Yle Tampereelta.